Gipszkarton profilok

gipszkarton profilokA gipszkarton lapok rögzítéséhez szükség van tartószerkezetre, ez készülhet fa lécekből, vagy gyorsan és tisztán összeszerelhető horganyzott acél gipszkarton profilokból. A profilok két részre oszthatók: álmennyezetek, dobozolások készítéséhez CD és UD profilokra lesz szükség, míg falak építéshez CW és UW profilokat kell használni.


CD gipszkarton profil

A CD gipszkarton profilok alkotják az álmennyezet tartóbordáit, ezekhez a gipszkarton profilokhoz kell a gipszkarton lapokat rögzíteni. A CD gipszkarton profilokat előtétfalak és dobozolások elkészítéséhez is használhatjuk

UD gipszkarton profil

Az UD gipszkarton profilok az álmennyezeti tartóbordák falhoz való rögzítésére szolgálnak. Ezekbe a profilokba illeszthetők a CD profilok. Ezeket a profilokat is használhatjuk dobozolások elkészítéséhez.

UW gipszkarton profil

Az UW gipszkarton profilokat a falváz-profilok (CW) fogadására és az alapszerkezethez való rögzítésre használják, fontos, hogy szigetelő szivacscsíkon keresztül rögzítsük a mennyezethez és a padlószerkezethez.

CW gipszkarton profil

A CW gipszkarton profilokat az előzőleg említett UW gipszkarton profilokba helyezhetjük bele, ezek az oszlopok lesznek a gipszkarton fal váz oszlopai. A függőlegesen elhelyezett CW gipszkarton profilokhoz csavarozhatjuk a gipszkarton táblákat, így kapjuk meg a kívánt gipszkarton falat.